Tuesday, July 12, 2016

Melayu...ooo Melayu......rupa soal dedak yang belum tentu hujung pangkalnya lebih penting dari kehilangan berbilion RM!

# baca nih: THE DUMB PEOPLE

Kecoh penunjuk perasaan himpun depan pejabat DAP

  | July 12, 2016
Sekumpulan Pemuda Umno Wilayah Persekutuan berhimpun menyatakan bantahan terhadap kenyataan Nga Kor Ming yang didakwanya kurang ajar terhadap Islam.
VIDEO INSIDE
razlan-umno
KUALA LUMPUR : Kira-kira 200 penunjuk perasaan berhimpun di depan ibu pejabat DAP di sini, hari ini untuk menyatakan protes terhadap wakil rakyat DAP Nga Kor Ming susulan kenyataannya yang didakwa biadab, dan berunsur provokasi.
Penunjuk perasaan yang kebanyakannya berbaju merah berarak sejauh satu 1km dari Ibu Pejabat Umno Cheras sambil menyanyikan lagu ‘Inilah Barisan Kita’ dan membawa plakad tertera ‘penghina Islam harus dihukum’ dan ‘DAP rasis’.
Kekecohan berlaku apabila sebaik tiba di depan ibu pejabat DAP, kira-kira 30 anggota polis membuat sekatan dan tidak membenarkan mereka masuk.
Berlaku tolak menolak antara polis dan peserta perhimpunan itu, malah ada yang membakar mercun.
Ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan Mohd Razlan Muhammad Rafii berkata Kor Ming diberi tempoh hingga akhir bulan Syawal untuk memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam di negara ini kerana kenyataannya yang kurang ajar, biadab, tidak bertanggungjawab dan berunsur provokasi.
“Apa yang Kor Ming buat menghasut semua datang ke sini berkumpul untuk merusuh,” katanya.
Susulan kekecohan itu, polis hanya membenarkan sekumpulan kecil pimpinan perhimpunan berkenaan masuk bertemu wakil DAP, Chu Yoon Ming bagi menyerahkan memorandum.
“Kami berjaya menyampaikan niat kami untuk menunjukkan kami terus bersatu dan membantah. Jangan main-main dengan kami,” katanya kepada pemberita di sini hari ini

2 comments:

 1. Melayu kan BODOH

  Tengok MUKA MUKA pun tahu BODOH

  Dalam OTAK tau nak PAU FREE saja

  BAHALOL kan

  Biasa lah Melayu

  ReplyDelete
 2. Ini lah barisan kita konon,.?? Sesungguhnya Melayu tidak malu,.mendabik dada sebagai pejuang bangsa,.bermegah megah tak akan Melayu Hilang di Dunia konon,.?? Bukti perjuangan Melayu sekadar ala Gengstar, Mafia, dan Maxis,.semuanya untuk kekayaan Kroni dan Peribadi tidak kepada BANGSA MELAYU, sebagimana diWayangkan,.

  ReplyDelete