Tuesday, July 26, 2016

Lantak ler......buat jerlah ape yang kome pikir patut!

Pemuda Umno buat laporan ke atas Zeti, Gani, Abu Kasim
mk - Hari ini 26 Jul. 2016, 4:08 petang
Pemuda Umno hari ini membuat laporan polis terhadap bekas Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti Akthar Aziz, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kasim Mohamed dan bekas Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail.

Menurut Naib Ketua Umno Khairul Azwan Harun, ketiga-tiga individu berpengaruh di negara ini dipercayai terbabit dalam satu konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan Malaysia yang sah.

Khairul membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi.

Dalam laporannya yang juga diperolehi oleh Malaysiakini, Khairul Azwan berkata, ketiga-tiga mereka disyaki memberi dokumen dan maklumat sulit kepada agensi luar negara, termasuk kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI).

Katanya, mereka dipercayai memberikan maklumat sulit berkenaan kepada pihak asing tanpa kelulusan sah oleh pihak berkuasa Malaysia, termasuk Jabatan Peguam Negara.

Beliau juga mendakwa sebahagian besar maklumat dokumen yang dikemukakan adalah palsu, diputar-belit dan direka untuk mencapai agenda jahat mereka.

Khairul menggesa pihak polis mempercepatkan siasatan mengenai perkara ini.

2 comments:

  1. Ni sekor lagi mentadarah Dedak, kuat sangat mempertahankan Boss dia Pahlawan Bugis tu,.dia membuat kenyataan itu kerana takut tak dapat saham nak dekat PRU ni,.hampehhhh

    ReplyDelete
  2. Tuhan janji yg baik akan balas baik begitu juga yg jahat akan dapat jahat walau kecil pun

    ReplyDelete