Tuesday, July 12, 2016

Apa agaknya pandangan Nik Abduh sekarang?

# Ini pandangan Nik Abduh terhadap isu 1MDB dan Pakatan pada tahun lepas, sekarang selepas setahun berlalu, bagaimana pula?

Isu 1MDB Mungkin Konspirasi Politik – Nik Abduh
Published on Jul 9, 2015
KUALA LUMPUR – “PAS kekal menjunjung prinsip kebenaran dan amanah serta menolak fitnah dan provokasi melampau”.

Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, atas sebab itu Pemuda PAS mengingatkan rakyat berhati-hati dengan perangkap konspirasi politik yang mungkin dilakukan pihak luar dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Kata beliau, jika benar tuduhan menyeleweng dana 1MDB berbilion ringgit yang dilemparkan ke atas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, ia satu keaiban kepada negara.

“Sebaliknya jika ia tuduhan palsu, maka negara akan terperangkap dalam suatu konspirasi politik yang melibatkan pemain luar yang pastinya mempunyai agenda dan kepentingan politik dan ekonomi.

“Ini bakal mengundang kerosakan yang lebih besar kepada negara,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Justeru, Nik Mohamad Abduh menyeru penyiasatan yang telus dan menyeluruh oleh badan berwajib bagi menjawab segala persoalan yang menghantui rakyat mengenai tuduhan oleh media asing, The Wall Street Journal tersebut.

Beliau dalam pada itu meminta jentera Pemuda PAS supaya sentiasa berwaspada dengan gelombang baru politik yang bakal wujud tidak lama lagi.

Menurutnya, persediaan menghadapi gelombang baru tersebut dengan mengambil kira beberapa cabaran yang berlaku dalam beberapa parti politik hari ini termasuk PAS.

“Seluruh kepimpinan Pemuda PAS di setiap peringkat wajar bersiap sedia menghadapi segala kemungkinan yang tidak mustahil akan berlaku,” katanya. – MYNEWSHUB.CC

4 comments:

 1. NIK BODOH mana nak sama zaman ada ARWAH dulu

  Sekarang zaman LAHAP DEDAK BILYON mentaliti ikut gaya SOTONGMAN dan JIN-MAN saja lah

  Biasa lah bebudak otak kampong pendidikan zero kualiti

  ReplyDelete
 2. Mcmana dia ni boleh menang KP, dah lah pandangan politiknya nampak bodoh, strategi politik apa lah lagi!!
  Oops lupa pulok, geng ostad2 PIS ni mana hebat pun berpolitik zaman ini. Pandangan mereka kemetot..mereka ingat mereka hidup dan berpolitik dlm tahun 70an lagi.

  ReplyDelete
 3. Rupenye Nik ni tak tau skandal 1mdb..najib tak brani saman waj dan SR pun dia tak tau..najib osakan laporan odit 1mdb jugak dia tak tau..jadi ape yg dia tau?dia hanya tau kemungkinan saje..kemungkinan dia penyokong najib secara rahsia..ini ahli2 pas yg anti kemungkaran umno perlu tau..

  ReplyDelete
 4. Nak cakap tentang 1mdb, kes balak, kes mangsa banjir pun belum selesai...pegi mampuslaaa

  ReplyDelete