Monday, June 12, 2017

Bapak mithali Kluang

Anak samseng Bazar Ramadan nak letupkan muka orang yang sebar video bapa


KISAH 'Samseng telinga capang' dan 'Samseng Botak' yang mengamuk menghalau orang nak sedekah kurma di Bazar Ramadan Kluang Johor semalam menjadi viral di media sosial.

BACALelaki mengaku imam halau orang sedekah kurma di Bazar Ramadan
Kisah itu turut dikirimkan ke dalam sebuah group Facebook yang mengumpulkan pengguna-pengguna Facebook dari Kluang Johor, oleh salah seorang sahabat.

Gara-gara berkongsi kisah lucu dua samseng itu, si pengirim difahamkan telah dihubungi oleh seorang individu yang mengaku sebagai anak kepada 'Samseng Botak' yang mengamuk di Bazar Ramadan semalam.
"Kau tak payah la menyalak, itu bapa aku, tahulah aku nak nasihat," tulis Muhammad Faiz Fitri yang mengaku dirinya sebagai anak kepada orang tua kepala botak yang mengamuk semalam. Tulisan itu dikirim melalui PM (Private Message) di facebook.

Sahabat kita ini menjawab kiriman itu dengan sopan,

"La yeke bapak kau. Alhamdulillah dapat anak yang sedar diri macam kau, baguslah macam tu, pandai-pandailah nasihatkan beliau nanti" tulisnya.

Namun entah kenapa tiba-tiba anak samseng botak itu 'naik angin' mengugut mahu letupkan muka sahabat kita ini.

"Kau kalau kau rasa kau bagus sangat, kita talk (cakap) depan-depan, senang aku nak letup muka kau dan kau tak payah sibuk hal orang, jaga mak bapak kau dulu lagi baik," tulisnya yang nampaknya jenis yang panas baran macam bapanya juga.
"Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..."

- sumber

3 comments:

  1. Sah lagi soheh. Ini samseng umnok. Tk cukop atau lebih dedakkk. Byk dosa dio hari tu. Halang kerja baik ugut jenayah pukul auta ngaku imam. Samseng taik kucing nak mati dlm umnok. Then masuk syurga. Tahniah kpd pihak polis dan yb KJ. Aku rasa samseng ni pijak masjid pon jarang benor. Hahaha

    ReplyDelete
  2. Hai. Ingat muka dia drp besi ker? Org tk bolehh letup. Ni lah samseng taik kucing perasan hebat. Huhuhu

    ReplyDelete
  3. Inilah contoh BANGSA JOHOR. Tentu tuan dia bangga sangat dengan Bangsa Johor jenis ni sampat tak terkata kata. Kah kah kah.

    ReplyDelete