Thursday, June 15, 2017

Santai malam: Sebenarnya saya baru tiba petang tadi dari KL

Flight kosong hanya dengan 25 orang penumpang tetapi cuacanya pula masya Allah
Sekali dilambung dan disentap, dioleng pula kiri dan kanan. Kalau bukan di bulan puasa rasanya ramai yang keluar isi perut.

Selamat tiba di Sultan Ismail airport jam 5:15 petang tadi. Otw balik singgah di Kedai Yati Ayam Percik. Hajat nak beli nasi kerabu daging bakar, tapi malangnya daging bakar dah habis dan terpaksalah beli Ikan Percik sebagai ganti.

Harganya boleh tahan. Ikan percik RM8.00 sekor, nasi kerabu RM2.00 jer. Kueh dua jenis ( ondeh2 dan sira labu) RM6.00. Itu harga di bulan puasa atau kerana GST tak taulah. 

Saya di Kota Bharu hanya berseorangan sudah setahun. Isteri di KL, di rumah anak yang sulong menjaga dua orang cucu tetapi anak kedua gambar dibawah ni sudah berhenti kerja kerana menjaga anak dua orang juga

Itulah sebabnya saya sering berulang alik KL-KB paling kurang sekali setiap bulan. Kalau tidak dua kali sebulan. Budak di kaunter check-in Firefly tu dah kenal benar muka ni.

Itulah nak bagitau, kalau saya jarang update blog tu bermakna saya tidak berada di rumah di KB. Kalau tak langsung update tu bermakna saya berada di ceruk yang tak ada capaian internet atau capaian terlampau perlahan mengalahkan kura-kura
 Banyak kerusi kosong
 Tengokkan kat luar tu, taklah teruk sangat. Tapi angin kuat kot.
 Cucu, anak dan menantu masa hantar saya di Subang Skypark
siAdik tanak lepaskan tangan Datuk
 
Ni gambar 4 orang cucu (dua dari anak sukong dan dua dari anak bongsu) masa makan di Me'nate 

5 comments:

  1. Touche. Outstanding arguments. Keep up the amazing spirit.


    Also visit my weblog รับทำ seo

    ReplyDelete
  2. Great blog here! Also your website loads up fast! What web host are you using?
    Caan I get your affiliate link to your host?
    I wish mmy website loadd up as quickly as yours
    lol

    Also visit my homepage ... glass trophy suppliers - ,

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, perjalanan selamat.

    ReplyDelete
  4. Tks atas pencerahan kedudukan perkara sebenar....
    Sebelum ni bila buka blog tiada maklumat baru ..tertanya2 apa sdh berlaku pada tuan...sakit kah...merantau keluar negara kah..atau di tangkap polis....hihi...
    Aapapun semuga tuan dan keluarga selamat dunia dan akhirat...Aamiin..
    Selamat berpuasa dan berbuka....

    ReplyDelete
  5. Anon 6:44 PM dam Anon 7:24 PM

    Terima kasih di atas perhatian saudara. Dan saya juga mohon saudara berdua di dalam keadaan sentiasa sihat dan selamat. Selamat perpuasa

    ReplyDelete