Thursday, June 22, 2017

Pemimpin parti Islam bermulut busuk yang pengecut!

Razman mohon maaf kaitkan Amanah dengan komunis
21 Jun 2017 | MALAYSIA DATELINE
Razman Zakaria

Bendahari Pas Pusat Razman Zakaria membuat permohonan maaf secara terbuka atas tindakannya mengaitkan penubuhan Parti Amanah Negara (Amanah) dengan Parti Komunis Malaya (PKM).

Permohonan maaf itu dibuat beberapa jam selepas Amanah melalui peguamnya Mohamed Hanipa Maidin mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Razman yang juga Pesuruhjaya Pas Perak.

Hanipa mewakili Presiden Amanah Mohamad Sabu, Timbalan Presiden Salahuddin Ayub dan Setiausaha Agung Mohd Anuar Tahir, yang wajah mereka terdapat dalam poster yang dikongsikan Razman di Facebooknya.

Razman yang memaparkan poster bertajuk "sejarah yang berulang" dengan membandingkan penubuhan Amanah yang didakwa Proksi DAP dengan Rejimen Ke-10 iaitu sayap kanan PKM.
Posting Razman Zakaria

Turut dipaparkan ialah wajah Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Justeru Razman diberi masa 14 hari untuk membuat permohonan maaf.

Razman juga sedang berhadapan kes saman fitnah oleh Timbalan Pengerusi Amanah Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin.

Dalam kes tahun 2015 itu, Nizar memfailkan tuntutan fitnah sebanyak RM3 juta terhadap Razman yang didakwa memfitnahnya.

Ia ekoran sebuah rencana yang disiarkan akhbar Sinar Harian edisi Perak bertarikh 2 Jun bertajuk Pendekatan Nizar mirip DAP yang dilihat cuba menjatuhkan dan memburukkan imej serta nama baik bekas Menteri Besar Perak itu.

5 comments:

 1. DAPigs memang ada kena mengena dengan Communist! PAN Imayam sebagai barua DAPigs patut berbangga sebab Mike Sabun pun kata Communist Melayu yang serang Bukit Kepong adalah patriotik!!

  ReplyDelete
 2. Maaf diterima.. Saman tetap saman sebagai pengajaran... Amanah ada berani kah atau masih lembut lembut sotong....? TQ Ancient Mariner

  ReplyDelete
 3. Hoi lebai jadian razman. Ruponya tkdak teloq. Tau takut. Ingat mudah ker nk tubuh kjaan islam nusantara di perak mcm hang duk mimpi tu. Sejak bila pas benci dgn cina. Sejak hadi awe butir tahik umno. Pas asal drp sulbi umno kan. Hihihi

  ReplyDelete
 4. Permohonan maaf oleh Razman itu nampak tiada keikhlasannya, macam main cincai saja dan tidak bersungguh hati. Sebaiknya pihak yang difitnahnya itu meneruskan tindakan saman terhadapnya. Kasi ajar orang bermulut longkang itu cukup-cukup!

  ReplyDelete
 5. Molot busok. Telog kecuttt. Buang masa pi mahkamah. Padahal takut kalah nnti kena bayar puloh ribu. Kecut teloggg. Molek hadi pecat dio. Hadi pon molek bersara. Hahaha

  ReplyDelete