Saturday, April 23, 2016

Utusan vs harakah..

Utusan vs harakah..

APA GENG USTAZ DAH BUAT DENGAN HARAKAH SAMPAI HUTANG MENINGKAT 2 JUTA? 
24 Mac 2016

1. Satu masa dulu jualan Harakah mencecah 70k ke 80k tetapi kini untuk capai 20k pun susah nak habis.

2. Ust Idris Ahmad akui hutang harakah mencecah 2juta dan tak mampu untuk membayar gaji staff dan staff Pejabat Agung.

3. Setelah 'dipaksa' cawangan dan ADUN2 PAS membeli harakah jualan masih terus merudum.

4. Dakwaan PAS bahawa keahlian PAS bertambah beribu-ribu sehari sepatutnya meningkatkan jualan Harakah. Dengan apa yang berlaku, ternyata itu semua hanya propaganda PAS untuk meyakinkan umum bahawa PAS semakin baik setelah separuh ahlinya keluar menyertai AMANAH.

5. Ada sahabat yang sinis mengatakan Utusan dah macam Harakah. Macamana nak laku. Terpaksa bahagi dua dengan Utusan.

6. Dahulunya, Geng Ustaz (GU) menuduh ada musuh dalam Harakah. Berita banyak sokong Anwar dan DAP. Sekarang di bawah penyeliaan Nasrudin Tantawi kenapa masih tidak laku?

7. Dahulu kewangan PAS tidak terlalu teruk. Anjurkan pelbagai himpunan raksasa. Ijtima Antarabangsa habis 1.6juta. Dapat duit dari mana? Bila menang Pemilihan Solid takkan duit tak ada?

Anak Muda Benci UG (Dan Talibarutnya)

2 comments:

 1. Harakah? Bagi kebanyakan rakyat, Harakah itu sama aje macam Utusex, kedua2nya penuh dengan kepalsuan, fitnah dan cerita "syok sendiri". Apa yang mungkin benar dalam kedua2nya hanyalah iklan berbayar, waktu solat dan keputusan 4 nombor ekor (tapi dalam Harakah mungkin takdelah sebab nak menjaga Islam kononnya).

  Inilah akibatnya apabila kepimpinan parti telah diberikan kepada puak2 yang tidak ada ilmu dan tidak ada keupayaan dalam memimpin parti politik. Setakat maki hamun dan cerca didalam kuliah atau ceramah, puak2 serban ni mungkin "number ONE" tetapi sebagai pemimpin, ahli politik, pentadbir, pengurus dan pejuang, mereka adalah "mediocre" atau hampas, no use at all. Situasi Harakah memberikan gambaran yang jelas kepada rakyat tentang situasi "undur kebelakang" yang dialami oleh PAS dibawah puak2 serban ini yang diterajui oleh Hj Hadi. Mereka hanya pandai berkuliah dan berceramah serta handal mengeji dan mengutuk, dan hanya itu sahaja (no more and no less).

  Dan sememangnya orang2 Melayu dan umat Islam tidak memerlukan golongan hampas ini dalam hidup mereka sebagaiman mereka langsung tak mahu mengerling kearah akhbar Hampas yang terbiar usang di sudut kedai2 runcit yang selalu mereka kunjungi. Tidak teruja langsung rakyat nak membelek akhbar basi itu sebagaimana mereka juga tidak selera dengan kepimpinan PAS yang cakap besar dan perut besar tapi "satu habuk pun tak ada guna".

  Nick.
  Cape Tiger.

  ReplyDelete
 2. Pas seang menggali kuburnya sendiri dn akan terkubur dlm pru14 nih...tahniah kaki tuang presideng

  ReplyDelete