Wednesday, April 27, 2016

Memalukan: Bukan setakat 'tindakan bengong' bahkan dah jadi 'buah mulut' pula

PKR, DAP boleh dipecat dari HARAPAN kerana rebut kerusi
Zikri Kamarulzaman
25 Apr 2016, petang 4:12
P
KR atau DAP boleh dipecat dari Pakatan Harapan kerana melanggar perjanjian bersama pakatan pembangkang yang baru ditubuhkan tahun ini dengan bertanding menentang satu sama lain di Sarawak.

Persetujuan umum yang ditandatangani oleh ketiga-tiga parti Harapan pada Januari lalu dengan jelas menyatakan walaupun parti bebas untuk memilih calon-calon mereka, pembahagian kerusi akan diputuskan oleh jawatankuasa pilihan raya.

Semua keputusan juga mesti diluluskan oleh Majlis Presiden.
"HARAPAN hanya akan letakkan seorang calon untuk mewakili pakatan itu dalam mana-mana pilihan raya," kata Setiausaha Penganjur DAP, Anthony Loke berkata pada majlis pemeteraian perjanjian itu di Shah Alam ketika itu.

Ini, katanya pada Januari lalu adalah untuk menamatkan pertandingan tiga penjuru.

Setiausaha Penganjur AMANAH, Suhaizan Kaiat juga ketika itu memberitahu, jika mana-mana parti yang didapati melanggar perjanjian berkenaan, parti lain dalam HARAPAN mempunyai hak untuk memecat pihak yang ingkar itu daripada gabungan pembangkang.

Ini adalah sebahagian daripada usaha mereka untuk menghentikan persetujuan untuk tidak bersetuju, yang membawa kepada terkuburnya Pakatan Rakyat.
PKR hari ini mencabuli persetujuan pembahagian kerusi di Sarawak dengan bertanding menentang DAP di Mulu, Mambong, Ngemah, Simanggang dan Murum.

Ia berikutan kuasa yang diberikan oleh Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali kepada parti itu di Sarawak untuk berbuat demikian.

DAP membalas dengan meletakkan calonnya menentang PKR di Batu Kitang.

# Kalau dah pecat semuanya, siapa yang tinggal - 'ngok' juga!
aku rasa parti mesti bertindak memecat siapa saja yang arahkan bertindak begitu.........takut?
Adakah mereka ini tidak pernah belajar dan pengajaran dari peristiwa lepas seperti di Kota Damansara, Sungai Acheh, Bukit Besi dan banyak tempat lagi?
Tindakkan songsang begitu menghitamkan nama baik PH dan parti yang diwakili mereka
Macam mana nak pancing kepercayaan rakyat untuk berikan kuasa pada mereka memerintah negara sedang sesama mereka sering bertelagah dan masing ingin tunjukkan kuasa serta taring siapa yang lebih panjang?
Hanya orang-orang yang bodoh saja yang tidak pernah belajar dari pengalaman!

2 comments:

  1. Tanya Azmin Ali sape yg jadi penyangak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azmin ali,budak suruhan hadi marang..dua2 agen tersembunyi umno

      Delete