Monday, January 30, 2017

Bekas Gabenor BNM didenda RM500,000: Kenapa Utusan tidak siar semula berita ini?

MONDAY, 30 JANUARY 2017

UTUSAN MALAYSIA WAJAR JADIKAN INI SEBAGAI BERITA UTAMA MUKA 1
BEKAS GABENOR BNM DIDENDA RM500,000

Ini adalah dari berita Arkib Utusan Malaysia. Jika Utusan Malaysia sebuah akhbar yang TERHORMAT,jujur dan telus kepada pembaca maka siarkanlah semula berita ini sebagai berita muka 1 seperti membesarkan berita Murad mendedahkan kerugian BNM yang cuba implicate Tun Mahahir.Jika ini tidak dilakukan akan menjatuhan maruah seluruh wartawan Utusan Melayu sebuah akhbar yang mempunyai integrity yang tinggi dalam sejarah negara.

Posted by Zainuddin Maidin at 09:56

 

comment:

Anonymous30 January 2017 at 10:56

Korek banyak2 dan siarkan secara meluas barulah masyarakat tahu jenis manusia yang digunakan Najib untuk memburukkan Tun Mahathir. Mesti ada banyak lagi yang busuk dalam fail2 lama tentang segala salah laku Murad ni. Salah satunya macam mana dapat kumpulkan kekayaan RM24 juta. Bukalah siasatan kalau berani!

 1. ARKIB : 07/11/2000
Murad didenda RM500,000 gagal isytihar harta RM24j

KUALA LUMPUR 6 Nov. - Bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Abdul Murad Khalid hari ini didenda RM500,000 atau penjara enam bulan setelah mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan gagal mengisytiharkan saham-saham Ben Harta Sdn. Bhd. (BHSB) dan 51 hartanah bernilai hampir RM24 juta.

Hakim Mohd. Zaki Abdul Wahab menjatuhkan hukuman itu setelah Abdul Murad, 47, yang sepatutnya dibicarakan hari ini menukar pengakuan kepada bersalah.

Mohd. Zaki ketika menyampaikan penghakimannya berpendapat, pemenjaraan bukanlah hukuman yang wajar dijatuhkan terhadap tertuduh.

Katanya, ini kerana mahkamah berpuas hati bahawa Abdul Murad telah banyak berjasa ketika berkhidmat sebagai pegawai tinggi di BNM.

Sebelum itu, peguam Radzuan Ibrahim yang mewakilinya memohon mahkamah mengambil kira bakti tertuduh sepanjang 22 tahun di BNM termasuk jawatan terakhir sebagai Penolong Gabenor.

Artikel Penuh di sini

1 comment:

 1. hukum yang adil tak kira apa pangkat lu masa berkhidmat
  patutnya yang dah ada pangkat tu kena lebih berat
  hukum manusai yang tak ikut petunjuk dari Allah nilah jadinya
  mahade pun memang suka simapn manusia manusia yang ada banyak kes senang nak dia nak kawal
  selagi amno hukum tak boleh berjalan telus

  ReplyDelete