Thursday, September 7, 2017

Siapa yang harus jawab: Apa jadi dengan duit 1MDB yang dihantar ke syarikat palsu IPIC dulu

PERDANA MENTERI SELAKU MENTERI KEWANGAN KENA JAWAB APA JADI DENGAN DUIT 1MDB YANG DIHANTAR KE AKAUN SYARIKAT PALSU IPIC DULU?! PDRM DAN SPRM KENA SIASAT SEMULA SECARA ADIL SERTA SAKSAMA!!

Najib tun razak selaku perdana menteri paling korup merangkap menteri kewangan mesti jawab kepada 32 juta rakyat malaysia apa jadi dengan duit sejumlah rm16 bilion yang dihantar masuk dalam akaun syarikat palsu IPIC?!

Apa jadi dengan duit tersebut?! Mana pergi?! Ini bermakna syarikat 1mdb telah menipu kerajaan serta rakyat malaysia dengan pembayaran dua kali pada realitinya!!

Apa pdrm dan sprm buat?! Mereka hanya jaguh tangkap ikan-ikan bilis namun kes skandal 1mdb yakni kes skandal kewangan yang terbesar di dunia pada dekad ini tak berani disentuh secara bersungguh-sungguh mahupun telus!!

Di luar negara semua konspirator dan pesalah kes skandal 1mdb sudah didakwa serta dipenjarakan!! Tetapi di malaysia peguam negara kata tiada kes!!

Saya gelar dia 'haprak' dulu terus kena panggil bagi kenyataan pada ibu pejabat polis bukit aman di bawah akta hasutan!!

Sekarang saya dah takut panggil peguam negara sebagai 'haprak!!'

Hutang sekarang dibayar pada syarikat IPIC yang sah!! Apa jadi dengan duit-duit yang dimasukkan ke dalam syarikat IPIC palsu dulu?! Sejumlah rm16 bilion dilesapkan begitu saja!!

Najib tun razak dan arul kanda kandasamy ingat rakyat malaysia bodoh?! Mereka berdua kata program rasionalisasi 1mdb berjaya!! Tolong jangan senantiasa nak perbodohkan rakyat!! Mereka berdua mungkin bangang tapi rakyat malaysia bijak kini!!

Sekiranya hartanah kerajaan serta rakyat tidak diberikan pada syarikat 1mdb seterusnya menaikkan penilaian nilai aset-aset tersebut; anak syarikat milik kementerian kewangan 100% ini sudah pasti bankrap!!

Seandainya nilai aset-aset yang diberikan oleh kerajaan kepada syarikat 1mdb tidak dianjakkan sudah pasti semua bebanan hutang tidak mampu untuk dilupuskan kerana duit-duit telah dilesapkan dengan jumlah yang amat besar!!

Hakikatnya, jumlah nilai aset-aset sebenar tidak mampu untuk menampung bebanan hutang-piutang 1mdb!!

Saya sudah pun buat pelbagai laporan-laporan pada pdrm serta sprm mengenai kes skandal ini. Pdrm dan sprm harus siasat semula secara professional, telus serta tanpa tunduk pada sebarang tekanan politik!!

Kita jangan takut sesama manusia tetapi kena takut pada hukum hakam Allah swt!! Hidup ini hanyalah sementara!!

Ketua polis negara dan ketua pesuruhjaya sprm tolong fikir-fikirkan lah!!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
1 September 2017

2 comments:

  1. Sabar. Tunggu tak lama lg najib akan hilang jawatan PM. Lps tu najib tiap hari akan naik turun mahkamah insyaallah, tu pun klu dia tak gol dulu

    ReplyDelete
  2. Doa rakyat hanya pertukaran kerajaan baru yang telus serta peduli rakyaat, selepas itu najib dan rejimnya akan diseret kelokap sprm untuk disiasat satu demi satu ketirisan yg dilakukan sepanjang memegang jawatan menteri belia n sukan, menteri pertahanan, timbalan perdana menteri n perdana menteri, biar pun tempoh tahanan dilokap sprm memakan masa selama setahun rakyat akan menyokong sepenuhnya n dengan hasil siasaatan itu akan melengkapkan beribu ribu kes n bukti yg nyata n doa rakyat najib n rejimnya dimasukan dipenjara sepanjang hayat, doa rakyat negara n rakyat akan kembali bersih aman maju n gemilang sebagimana sebelumnya,

    ReplyDelete