Monday, March 28, 2016

Sapa agaknya mabuk pil kuda nih ..?

Berita gempar pagi nih...

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menasihatkan anggota parti itu agar tidak menyertai "Deklarasi Mahathir" kerana proses perubahan negara mesti dilakukan secara positif serta tidak menghuru-harakan negara.

"Kita hendaklah memilih demokrasi yang adil secara baik dan tidak (berlaku) ketegangan kaum dan kerana itu kita kawal pemuda kita.

"Tidak perlu campur tangan asing kerana dalam semua kegiatan kita kena berhati-hati," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perhimpunan Anak Muda Istiqamah Perak di Kampung Batu 20, Batu Kurau di Larut, semalam.

Ketika ditanya mengenai tindakan anggota PAS menyertai Parti Amanah Negara (PAN) kemungkinan menggugat parti itu pada pilihan raya akan datang, Abdul Hadi berkata ia tidak menggugat PAS kerana hanya satu peratus sahaja anggota PAS yang menyertai PAN.

* aku tak berapa nak faham doh, pe benda kau cakap nih ...

Yang aku tau bila PAS dah keluar PR dan tubuh blog ketiga, maknanya tiga penjuru. Jadi aku hanya mahu menangkan PH .. no more PAS


Ketika allahyarham Nik Aziz masih ada, dia pernah pesan. Kekuatan UMNO pada dua tongkatnya ... MCA dan MIC.


La ni MCA dah sesak nak mampus, MIC dah lama kena kapan .. jadi robohlah dua tongkat tu.. 


UMNO dah tak kuat, huru hara kerana Najib, tetiba Hadi hulur tongkat bagi tangki oksigen ... pui .... pebendo nih ..?


Siap boleh nak pi nasihat lagi ..? 


Sapa agaknya mabuk pil kuda nih ..?


sumber

2 comments:

  1. Bila pula berlaku hura hara kalau desak najib undur.pemikiran makin lemah kerana usia meningkat.untuk pulihkan pemikiran banyak2lah zikir dan jangan khianat kawan.

    ReplyDelete
  2. pru 2008 ahli2 pas kerja mati2an untuk menangkan calon PR.kalahkan umno bila menang presiden ini suruh tubuh kerajaan UG dengan umno.orang2 pas perak tak rasa sakit hati ker?masih mau taat dengan presiden ini lagi?kalau aku aku dah cabut.sebelum tu kentut dulu atas muka dia.

    ReplyDelete